Kategoriler
Mağazalar İletişim bilgileri
Üye Ol Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Kayıtlı e-posta hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yatak Odası Dekorunda İşlevsellik ve Konfor

12-08-2022 13:05
Yatak Odası Dekorunda İşlevsellik ve Konfor
Yatak odası dekorasyonu

YATAK ODASI DEKORUNDA İŞLEVSELLİK VE KONFOR

Yatak odası evin en konforlu ve işlevsel olması gereken yerlerinden birisidir. Çünkü evde asıl dinlendiğimiz alan yatak odalarımızdır. Bununla birlikte yatak odaları kişisel alanımızdır ve buralarda kişisel birçok eşyamız bulunur. Uyuduğumuz, dinlendiğimiz ve kendimizle zaman geçirdiğimiz alan yatak odası olunca, buranın dekorasyonu için de ayrıca zaman harcamak ve ince düşünmek gerekmektedir.

Depolama alanı

Yatak odası dekorasyonu

Evli ya da bekar fark etmez; herkes için yatak odasında depolama oldukça önemlidir. Çünkü birçok kişisel eşya yatak odasında bulundurulur. Yatağın bazalı olması ya da altının depolama için yüksek olması oldukça kullanışlı oluyor. Yok ben yatakla depolama yapmak istemiyorum derseniz de gardıroplarınızı bol çekmece ve bölmeli tercih edebilirsiniz.

Duvarlar ekstra depolama alanı yaratmak için birebir. Dekorasyonunuza uygun kullanacağınız raf ya da askılıklar yine size farklı depolama alanları sağlayacaktır.

Sadelik göz yormaz

Yatak Odası Takımları

Yatak odasında çok fazla eşya ve aksesuar bulundurulmasını önermiyoruz. Çünkü yatak odaları genellikle uyku öncesi mental rahatlama için de kullanılır ve fazla kalabalık eşyalar buna engel olur. Ne kadar minimal ve elegant seçimler yaparsanız dekorasyonunuz o kadar sade ve şık olacaktır. Yani yatak odanızı çok fazla eşyayla doldurmamalısınız.

Aydınlatma

Yatak odası aydınlatması

Aydınlatma bir yatak odası için en önemli detaylardan birisidir. Loş bir aydınlatma uykuya geçmek için çok iyi olabileceği gibi çalışma alanı da yatak odasında bulunan kişiler için ekstra parlak bir aydınlatma daha gerekli olabilir. Bunun için kendiliğinden aydınlatmalı mobilyaları tercih edebileceğiniz gibi sadece gerekli olan yer için bir masa lambası da alabilirsiniz.

Gardıroplar

Gardirop Modelleri

Şıklık için yatağınızın malzemesi ne ise onunla aynı materyalden yapılmış bir gardırop seçmek doğru tercih olacaktır. Ancak yatağınız ahşap vb. bir materyalden yapılmamışsa, o materyale en uygun olan gardırobu tercih edebilirsiniz.

Dolabınızın çok sayıda bölmesi ve çekmecesi olması da depolama alanı açısından oldukça önemlidir. Sürekli yazlık ve kışlık kıyafetlerinizi kaldırıp çıkarttığınızı bir hayal edin. Bunu zorunda kalmadıkça kimse tercih etmez.

Çalışma alanı

Hayatımızdaki pandemi evresi ve dijitalleşme çağının gün geçtikçe hızla ilerlemesi sebebiyle homeoffice ya da hybrid çalışma modelleri ortaya çıktı. Bu nedenle insanlar artık evlerini buna göre organize etmeye başladı. Bazı evlerde de çalışma alanı için en uygun yer yatak odası oluyor. Çalışma alanınızın da konforunu düşünerek mobilyalarınızı en rahat edeceğiniz şekilde seçmeye özen gösterin.

En işlevsel ve konforlu yatak odası mobilyalar için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yazar:
İrem Karakahya
Stilist & Yazar

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.