Mobilyalarınızı Nasıl Temizlemelisiniz?
MOBİLYALARINIZI NASIL TEMİZLEMELİSİNİZ?
Evlerimize mobilya alırken görünüşüyle birlikte temizlenebilirliğine dikkat etmek çok önemli. Temizlikle zaman harcamamak için alınan tüm mobilyalar kolay temizlenebilir veya leke tutmayan materyallerden üretilmiş olmalı. Ancak kullanılan malzeme ne olursa olsun, mobilyalarınızı temizlerken çok hassas olmanız gerektiğini unutmayın. Gelin birlikte mobilya temizliği nasıl yapılır, bakalım.
Ahşap Mobilya Temizliği
Evlerde kullanılan mobilyalar ahşap, plastik, metal vb. materyallerden üretilir. Birçoğunun dayanıklılığı uzun yıllar devam etse de ahşap mobilyalar belirli aralıklarla bakım görmek ister. Eğer bu bakımlar aksatılırsa bu durumda mobilyanın ömrü kısalacaktır. Ahşap mobilya bakımı iki aşamadan oluşur; boyama ve yüzey temizliği. Ahşabın parlak kalması ve renginin canlılığını kaybetmemesi için periyodik bir şekilde bakımının yapılması şarttır. Ahşap mobilyalar genellikle oturma odası ve salonlarda kullanılan mobilyalar için tercih edildiği için temizlikleri de oldukça önemlidir.
Ahşap mobilya temizliğinde vernik ya da silikon içerikli cilalar ile bakım yapabilirsiniz. Ahşap bakımını sıraya koyacak olursak yüzey koruyucu en başta gelir. Ardından bunu vernik ve cila takip eder. Dilerseniz vernik öncesi mobilyanızı ahşap boyasıyla da boyayabilirsiniz.
Masif mobilyalar için de ayrıca bakım sonrası ağaç kurdu, böcek ve diğer zararlılar için sprey ilaç kullanılması gerekmektedir. Silerken de mumlu mikrofiber bezler tercih edilmelidir.
Beyaz mobilya temizliği
Beyaz mobilyaların, genel bir algı olarak, çok fazla toz tuttuğu düşünülür ve beyaz mobilyalar yatak odalarında ya da oturma odası, salon gibi alanlarda tercih edilir. Ancak doğru yöntemlerle temizliklerini sağlamak düşünüldüğünden çok daha kolaydır.
Beyaz mobilyalar da temizliğinin dikkat edilerek yapılması gereken bir mobilya türüdür. Mobilyanızı silerken kullanacağınız malzemeler onun zarar görmesini önleyecektir. Kullanacağınız malzemeler; mikrofiber bez, yüzey temizleyici mendil, kağıt havlu, ılık su, bulaşık makinesi tableti, leke çıkarıcı deterjan, diş macunu, cam temizleyici.
İlk olarak mobilyanızın tozunu alarak işe başlamalısınız. Bunun için mobilyaya zarar vermeyecek bir sünger veya bezi ıslatabilirsiniz. Diğer bir alternatif olarak da elektrikli süpürgelerin fırçalı uçlarını önerebiliriz.
Tüm bu işlemlerin ardından lekeleri çıkarmaya başlayabilirsiniz. Bunun için etkili bir temizlik ürünü işinizi görecektir ancak çok çabuk zarar gören bir mobilyanız varsa bu ürünler için özel üretilen temizlik ürünlerini tercih etmelisiniz. Eğer özel ürünlerden bulamazsanız güçlü olanları suyla da seyreltebilirsiniz.
Kadife Mobilya Temizliği
Kadife mobilyalar, kumaş türünden dolayı S koduna sahip ve hassas bir şekilde temizlenmesi gereken mobilyalardır. Bu da kadife mobilyaların sadece temizlik maddeleriyle temizlenmesi gerektiğini gösterir. Aynı zamanda su ile temas ettirilmemeleri gereklidir. Çünkü kadifenin su ile teması halinde kumaşın yapısı bozulacaktır. Oturma odasında ya da salonda bulunan koltuk takımlarının kötü görünmesini kimse istemez.
Ayrıca kadife mobilyalarınızın üzerindeki lekeleri evde bulunan limon ve karbonat gibi maddelerle de çıkartabilirsiniz.
Size en uygun mobilyayı seçmek için web sitemize göz atabilirsiniz.
Yazar:
İrem Karakahya
Stilist & Yazar