Kategoriler
Mağazalar İletişim bilgileri
Üye Ol Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Kayıtlı e-posta hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Feng Shui İle Dekorasyona Başlayın

11-08-2022 15:21
Feng Shui İle Dekorasyona Başlayın
Feng Shui ile Dekorasyona

FENG SHUI İLE DEKORASYONA BAŞLAYIN

Feng Shui; doğa ve su anlamına gelir. Doğadaki yaşam enerjisini yaşam alanında da harekete geçirmeyi sağlayan bir Çin felsefesi diyebiliriz. Bazen bir mekana gittiğinizde kendinizi çok huzurlu hisseder ve oradan ayrılmak istemeyebilirsiniz; bazen de bir an önce gittiğiniz mekandan uzaklaşmak istersiniz. Fen Shui’nin ise bunun sebebini açıkladığı iddia edilir.

Daha önce blog yazılarımızda doğayı nasıl evlerinize getirebileceğinizden bahsetmiştik. Şimdi bunu biraz da Feng Shui felsefesiyle anlatmak istedik.

Öncelikle bu felsefenin amacını anlayalım...

Feng Çince dilinde rüzgar anlamına gelirken Shui su anlamına gelir. Bu felsefeye göre rüzgar ve su dünyadaki enerji akışını sağlar. Yani negatif ve pozitif enerjilerin dolaşımı rüzgar ve su aracılığıyla olur. Dolayısıyla dekorasyon bunun bir parçasıdır ancak biz bugün dekorasyondan bahsedeceğiz.

Kötü anıları anımsatan objeleri yok etmekle başlayın

Evinizde huzuru artırmak için en başta yapmanız gereken şey; kötü anılarınızı hatırlatan objeleri evinizden uzaklaştırmanız. Çünkü kötü anılar sizi huzursuz etmekten başka bir şeye yaramaz.

Renklerin enerjisi çok önemli

Valence Koltuk Takımı

Yaşadığınız yerdeki renklerin enerjileri çok önemlidir. Ancak burada renk enerjisi önemli derken size tek bir renge yoğunlaşın demiyoruz; önemli olan uyum. Mavi huzur getirirken kırmızı çok daha canlıdır ve canlılık ile refah getirir. Buna göre uyuduğunuz odada kırmızı kullanmak yerine mavi kullanarak uykunuzu daha güzel bir şekilde alabilirsiniz.

Feng Shui’nin renk tablosuna göz atmanızı öneririz.

Yaşam alanınızı bir canlıyla paylaşın

Evcil Hayvan Sahiplenin

Bunun için evinizde bir kedi ya da köpek besleyebilirsiniz. Ancak bu büyük bir sorumluluk olduğundan dolayı eğer ilgilenemeyecekseniz, bitkilerle de yine aynı enerjiyi yakalayabilirsiniz.

İki aynayı karşılıklı yerleştirmeyin

Boy Aynası

İki aynayı karşılıklı yerleştirdiğiniz zaman enerji akışını bozarsınız ve pozitif enerji aynalar arasında sıkışarak evin içerisinde dağılamaz.

Yazar:
İrem Karakahya
Stilist & Yazar

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.